Parhaat asiat elämässä tapahtuvat usein kuin itsestään. Niin minunkin kosmetologiurani alkoi.

Melkoisen sattumalta, hetken mielijohteesta, tulin pyrkineeksi Turun Kosmetologikouluun. Hyvin pian huomasin alan sopivan itselleni kuin mascara ripsiin tai puna poskiin.
Valmistuttuani aikanaan diplomikosmetologiksi, vietin peräti yhden ”luppopäivän” ja 1.9.1981 aloitin työt omassa hoitolassani Kaarinassa.

Olen aina työskennellyt liikkeessäni yksin, lukuun ottamatta lyhyttä jaksoa jolloin rakas kissani Hans - nyt jo edesmennyt, assisteerasi apunani. Päinvastoin kuin itselleni, Hanssille selvisi hyvin nopeasti, että hänestä ei tule kosmetologia.

Päivät hoitolassani täyttyvät pääasiassa kasvo- ja jalkahoidoista. Aivan urani alusta asti olen myös ollut kiinnostunut luonnonmukaisista hoidoista. Jo vuonna 1982 lisäsin pätevyyttäni opiskelemalla klassisen vyöhyketerapian perusteet saksalaisen Helma Sauerin johdolla. Vyöhyketerapiasta tulikin heti yksi asiakkaitteni suosikkihoidoista. Myöhemmin vuonna -95 aloitin työn ohessa Modernin Vyöhyketerapian opiskelun Helsingissä Kaironin Instituutissa. Valmistuin sieltä vuonna -97. Yhdistelen molenpia tekniitoita vyöhyketerapiahoidoissa. Ja vilahteleepa vyöhyketerapia hieman kasvo- ja jalkahoitoihinkin.

Kosmetologi ammattina vaatii jatkuvaa tietojen ja taitojen päivitystä. Myös kosmetiikkatuotteiden tarjonta on valtavaa. En yhtään ihmettele, jos kuluttaja tuntee olevansa kuin Liisa Ihmemaassa kauniiden purkkien ja suurten lupausten vyöryssä. Vuosikymmeniä alalla toimineena, olen oppinut erottamaan jyvät akanoista. Valitsemiltani tuotteilta vaadin pätevää tieteellistä tutkimusta ja näyttöä. Niinpä olenkin hoitolassani päätynyt käyttämään A- vitamiiniin perustuvaa Environ -ihonhoitosarjaa. A-vitamiinia on tutkittu pitkään ja on pystytty todistettavasi osoittamaan sen ihoa uudelleen rakentava vaikutus.

Rakastan työtäni kosmetologina ja vyöhyketerapeuttina. Itseasiassa työstäni on tullut elämäntapa ja työpaikastani toinen kotini!